Match
Posted: Sep , 2019

”I am a Worldchampion”...

22 mars 2019 vann jag min första världsmästartitel, IBF. När vi fick erbjudandet var det sex-sju veckor kvar till fighten. Med endast fem proffsmatcher i bagaget så gällde det att överväga smart. Min fysiska form är oftast bra men till en titelmatch vill vi kunna toppa och det fanns det möjlighet till. Vi hade bra koll på Femke Hermans och hennes boxningsstil och hur vi trodde att det skulle utmana mig och min boxning. Som ”bortaboxare” vet vi att det inte räcker att gå en jämn match utan jag behövde stoppa matchen eller övertyga ordentligt. När tionde ronden var över kände jag mig otroligt nöjd med min prestation, jag hade gett allt, men det var ändå nervöst innan samtliga domarsiffror hade redovisats. Det var en fantastisk känsla när jag fick bältet kring midjan. Min boxning hade övertygat domarna. Det var även en bekräftelse på att allt slit med träningen och livspusslet har gett resultat. Min satsning är på allvar och detta är bara början.

Artiklar

Svenska Proffsboxningskommissionen 23 mars 2019 samt 24 mars 2019

SVT SPORT

Women of Boxing

Follow on social media

Elincederroosproboxer | Elincederroosproboxer